Наукові конференції України, Друкарство молоде-2019

Розмір шрифту: 
Значення паковання у сучасному виробництві
Максим Андрійович Дятленко

Остання редакція: 2019-03-06

Тези доповіді


A significant place in the modern printing industry is taken by products that are made of paper and cardboard. The development of packaging takes place at a rapid pace, packaging design and packaging are changing, new technologies are being developed, new materials are appearing.

Значне місце в сучасному поліграфічному виробництві займають продукти, які виготовлені з паперу і картону. Розвиток пакування відбувається швидкими темпами, змінюється конструкція та призначення паковань, розробляються нові технології, з'являються нові матеріали, змінюється і їх якість.

Упаковка продукції відіграє важливу роль в ланцюжку «виробництво – зберігання – транспортування – реалізація» практично для усіх галузей промисловості. Вона дозволяє скоротити втрати і гарантувати якість і непошкодженість продукції, збільшити терміни її зберігання, забезпечити привабливість кінцевого товару.

Паперові пакети є одним з основних видів споживчої тари. Для виготовлення пакетів використовується папір різної маси (від 20 до 130 г/м²) та гладкості в залежності від об’єму пакета та властивостей продукту і характеру оформлення пакета. Багатошарова конструкція паперового пакету при комбінації декількох видів паперу в різних поєднаннях дозволяє зберігати визначені властивості готових виробів на протязі встановленого терміну придатності.

Суттєвим є також можливість наносити на поверхню пакетів багатофарбове зображення, а також оздоблювати як внутрішньої, так і зовнішньої оболонки в залежності від призначення пергаментом, целофаном, поліетиленом тощо, що прискорює процес виготовлення готової пакувальної продукції і є достатньо ефективною і економічною формою реклами.

Для забезпечення технологічного процесу виготовлення пакувань необхідно мати високоякісне обладнання з можливістю налаштування на заданні форми, формати і види оздоблення.


Ключові слова


видавництво та поліграфія; поліграфічне устаткування; видавнича справа; паковання

Full Text: PDF