Наукові конференції України, Друкарство молоде-2019

Розмір шрифту: 
Дослідження механізму подавання задрукованого матеріалу цифрової друкарської машини Mimaki JV3-160SP
Владислав Юрійович Бойко

Остання редакція: 2019-03-01

Тези доповіді


The device for the digital printing machine Mimaki JV3-160SP is proposed that continuously rolls off the roll and allows printing from constantly loose material.

Був проведений аналіз конструкції цифрової друкарської машини Mimaki JV3-160SP, розглянута система подачі та фіксування матеріалу, виявлені її сильні і слабкі сторони, а також розглянутий ріжучий блок з повним переліком ножів, що використовуються в даній моделі.

Було проведено два експериментальних дослідження, основною метою яких було виявлення факторів, що впливають на якість друку, а саме дослідження часу висихання сольвентних чорнил за різних навколишніх умов на різних матеріалах та дослідження впливу натягу рулону на якість суміщення зображення по краям при друці широкоформатних тиражів у декілька полос. Після проведених досліджень був запропонований варіант покращення, який дозволяє мінімізувати вплив ваги рулону на якість суміщення полос одного зображення. А саме, запропонований пристрій, який за допомогою електродвигуна постійно розкручує рулон, що дає можливість друкувати при постійному натязі задруковуваного матеріалу. Такий пристрій автоматично зчитує величину вільно звисаючого матеріалу і подає сигнал на двигун для розмотування рулону. Прилад установлюється на кріплення для гільзи рулону, що є можливим, оскільки запас ходу кріплень більше на 50 сантиметрів максимального задруковуваного формату рулону. Розроблений пристрій дозволить наблизитися до мінімальних показників відхилень по суміщенню для даної моделі машини.


Ключові слова


цифрова друкарська машина; механізм подавання; рулонний матеріал; суміщення фарб

Full Text: PDF