Наукові конференції України, Друкарство молоде-2019

Розмір шрифту: 
Дослідження конструкції пресу термодрукарської машини
Владислав Олегович Ткаченко

Остання редакція: 2019-03-01

Тези доповіді


The method is proposed of choosing an optimal intersection for the construction of a thermo-press center frame that satisfies the conditions of rigidity and reliability.

Якість термодрукарських машин в першу чергу залежить від жорсткості станини, від якої залежить також і якість друку. Найбільш економічним є варіант виготовлення станини з матеріалів стандартних компонентів. Стандартний ряд профілів представлений на сучасному ринку великим асортиментом. Тому актуальним є удосконалення та створенням нових конструкцій жорстких та витримуючих змінні навантаження пресів термодрукарського обладнання.

Аналіз ринку показав, що використовуються пневматичні, вакуумні, механічні механізми притиску термопресів. Пневматичні системи використовують для задруковування тканин, металу, пластику (плоскі форми). Механічні використовуються для друку на різних поверхнях, метал, пластик, келихи, посуд та інше (об’ємний друк та форма виробу). Вакуумом друкують сувенірну продукцію, переважно посуд. Також на ринку представлено «Гібриди», які можуть змінювати насадки або мати додаткове обладнання для збільшення спектру задруковування виробів, матеріалів та інше.

Аналіз існуючого обладнання дав можливість запропонувати конструкцію термопресу із новим механізмом притиску. Були проведені розрахунки модернізованої термодрукарської машини, а саме, вибрано розміри болтів, осей, колони, гвинтів, розрахунок мінімального шва зварювання. Проаналізовано основні складові термодрукарського устаткування, у результаті чого було запропоновано методику вибору оптимального перетину для конструкції станини термодрукарського пресу, який задовольняє умовам жорсткості та надійності.


Ключові слова


поліграфічне устаткування; термодрук; термопрес; механізм притиску

Full Text: PDF