Наукові конференції України, Друкарство молоде-2019

Розмір шрифту: 
Дослідження критеріїв оцінки UX
Тая Юріївна Трусова

Остання редакція: 2019-03-01

Тези доповіді


VR technology provides a large area for possible development of the creation and provision of various media content to the user. In this study, a review, analysis of the procedure for evaluating the effectiveness of the interface at various stages of its design was conducted. Formulated criteria, methodology for evaluating the effectiveness of the interface.

Інтерфейс користувача – це засіб взаємодії між людиною та інформаційною системою. Якість і передбачуваність взаємодії в значній мірі впливають на те, як ми сприймаємо ПО і як швидко досягаємо цілей.

Зручність для користувача інтерфейсу UI в системі VR одна з ключових проблем яку необхідно вирішити. Рішення даної проблеми має відповідати трьом важливим вимогам: інтуїтивна зрозумілість, зручність взаємодії, ефективність використання. Метою роботи є дослідження особливостей навігації і інтерфейсу в системах віртуальної реальності.

Предметом дослідження є особливості навігації та інтерфейсу в системах віртуальної реальності, різні рекомендації та правила оптимального розташування елементів і розробки навігації.

Об'єктом дослідження є процес створення інтерфейсу користувача в системах віртуальної реальності.

Таким чином, в ході дослідження пропонується проаналізувати існуючі рекомендації та правила створення інтерфейсів в системах віртуальної реальності, вибрати найбільш значимі, доповнити новими і обгрунтувати вибір найбільш ефективних рекомендацій для отримання якісного інтерфейсу і інтуїтивно зрозумілою навігації.

Ключові слова


інтерфейс користувача; віртуальна реальність

Full Text: PDF