Наукові конференції України, Друкарство молоде-2019

Розмір шрифту: 
Художня ретуш фотографії для журналів
Валерія Геннадіївна Світлична

Остання редакція: 2019-03-11

Тези доповіді


In the image processing, two adjacent steps can be distinguished: the first is a production necessity, often an integral part of creating a digital image, and the second is a delicate area of aesthetic solutions. The fact is that since the time of analog photography nothing has changed much. A digital image also needs 'development', as well as a film frame.

Фотографія в сучасному світі виконує різноманітні і виключно важливі функції, представляючи документальне свідчення історичного часу культури, цивілізації, видатних особистостей.

Художня ретуш — це поліпшення якості знімка (яскравості, контрастності і інших параметрів) і доопрацювання зображення (наприклад, заміна фону, корекція зовнішності моделі). Цей вид ретуші — найбільш популярний і затребуваний в Інтернеті.

Процес обробки зображення — це нерозривне поєднання естетичного вибору і його технічної реалізації. І складається з основних етапів: проявлення RAW формату, стандартна обробка, ретуш та детальна обробка фотографій; художня обробка фотографій.

Прийоми і методи визначаються, перш за все, особливостями фотоматеріалів, складовими основного змісту видань. Редактор повинен спиратися на ці особливості і враховувати такі характеристики фотоматеріалів, як документальність, художність, точність, достовірність, інформативність.

Отже, можна зробити висновок, що замало мати гарно виставлене світло та відмінну оптику на зйомці, кінцевий результат, який бачимо в журналах, залежить якості роботи ретушера.


Ключові слова


фотографія; художня ретуш; журнал

Full Text: PDF